Catarroja acull la quarta jornada de filologia

2012-10-25

Taula de Filologia Valenciana celebrarà la seua IV Jornada el dissabte, 27 d'octubre de 2012, a Catarroja, on es presentaran i debatran deu comunicacions en intervencions i relacionades amb l'ús, l'ensenyament del valencià, la normativa i la normalització lingüística en general.

Entre les ponències que es tractaran es poden destacar “La toponímia en l'ensenyament”, “Guanyem el pati. Els nostres jocs populars”, “Estructuració de les parts de la teoria lingüística en la docència”, “A propòsit de la política lingüística valenciana”, “El llenguatge no sexista i la teoria lingüística.

També es presentaran altres com “El lèxic col·loquial de la Costera a través de la literatura de Toni Cucarella: proposta d'aplicació didàctica” o “La tasca dinamitzadora de Carles Salvador”.

Entre els ponents hi ha professors i lingüistes com Antoni López, Alícia Martí, Pura Santacreu, Anselm Bodoque, Francesc Gisbert o Alexandre Ordaz.

Esta és la quarta jornada sobre l'ensenyament, l'ús social i la normativa que celebra Taula de Filologia Valenciana. Les anteriors tingueren lloc a Sueca (2009), Alzira (2010) i Tavernes (2011).

Entre els impulsors de Taula de Filologia Valenciana figuren els professors Abelard Saragossà, Antoni López, Josep A. Mas Castells, Alícia Martí, Josep Saborit, Manel Sifre. També hi són membres de TFV acadèmics de l'AVL com Emili Casanova, Josep Lluís Doménech o Àngel Calpe, així com també el lexicògraf Eugeni S. Reig, tècnics lingüístics de mitjans de comunicació i de l'administració municipal autonòmica i central i altres.

Taula de Filologia, entre altres activitats impulsa la publicació de la revista Aula de les Lletres Valencianes, amb el patrocini editorial de la Institució Alfons el Magnànim.

Notícia publicada el 25/10/2012 en el diari El punt Avui+